top of page
UITVAARTVERZEKERING

UW PERSOONLIJKE TOUCH

W&M-01
W&M-02
Uitvaartverzekering

Heel belangrijk is, wat zijn de polisvoorwaarden en wat is het vrij te besteden bedrag van uw uitvaartverzekering?

Laat dit tijdig aanpassen als blijkt dat de dekking niet afdoende is.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie vormen:

1.) Kapitaalverzekeringen: Deze keren na overlijden een bepaald geldbedrag uit waarmee uw nabestaande de uitvaart mee kunnen betalen. De uitkering vindt niet altijd direct plaats in contanten. Soms dient ment de uitvaartnota of andere declaraties die rechtstreeks verbonden zijn aan de uitvaart in te dienen. De hoogte van het bedrag hangt af van de premie en de polisvoorwaarden.

2.) Koopsom uitvaartverzekeringen: U legt eenmalig een bedrag in bij de verzekeringsmaatschappij. Van dat geld wordt (een deel) van uw uitvaart vergoed.

3.) Naturaverzekeringen: U ontvangt GEEN geld, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Deze leveren na overlijden een vastgesteld pakket aan diensten c.q. een bepaald bedrag dat hieraan verbonden is, denk hierbij bijvoorbeeld aan opbaren, drukwerk, kist, vervoer, gebruik van aula/kerk, crematie- of begraafrechten enz.

Belangrijk om te weten! Bij een Naturaverzekering wordt vaak gekozen voor een basispakket in verband met de lage premie, maar houd er rekening mee dat niet alle kosten hiermee gedekt zijn. Het is bij een uitvaartverzekering heel belangrijk dat uitvaartwensen zorgvuldig (en met enige regelmaat) worden geïnventariseerd en dat op basis daarvan het verzekeringspakket wordt gekozen (en eventueel bijgesteld).

Uitvaartverzekeringen worden in de regel gesloten bij verzekeringsmaatschappijen die niet alleen de kosten financieren, maar ook de uitvaart voor u (kunnen) regelen met eigen uitvaartmedewerkers. Het voordeel hiervan voor de verzekeraar is dat zij vanwege inkoopkortingen voor een relatief laag bedrag een basisuitvaart kunnen regelen. Nadeel is dat de keuzevrijheid heel beperkt is tot het specifieke dienstenpakket dat zij hebben ingekocht. Let wel, voor al het ander moet worden bijbetaald, en u krijgt een uitvaartmedewerker toegewezen, veelal niet naar eigen keuze.

Let op en wees een bewuste uitvaartconsument!

Op de polissen van de grote uitvaartverzekeraars staat een telefoonnummer vermeld waarbij staat: Bel dit nummer om een overlijden te melden. Veel mensen doen dit vervolgens, simpelweg omdat het er staat?

Het is echter helemaal niet noodzakelijk om dit te doen. 

De vrijheid om voor Moments Uitvaartverzorging of een andere uitvaartondernemer te kiezen is wettelijk vastgelegd. Het voordeel om voor Moments Uitvaartverzorging te kiezen is dat wij persoonlijk met u de uitvaart overleggen, voorbereiden en naar eigen wensen vormgegeven kan worden.

Het nadeel om de uitvaart niet door de verzekeraar te laten uitvoeren is dat de Naturaverzekering (meestal) een lager bedrag uitbetaalt dan wat zij aangeven dan het door hen te leveren pakket c.q. diensten waard is. Moments Uitvaartverzorging kan (vooraf) samen met u uitzoeken wat de financiële consequenties zijn van het gebruik van de diensten. Heel vaak is men bij de verzekeraars duurder uit. Indien gewenst regelen wij ook het uitkeren van de verzekering voor u. Bel of mail ons gerust als u meer informatie wilt. [24/7] 06 39 11 82 92   |  info@moments-uitvaart.nl

Begraven of Cremeren

Begraven of cremeren kan een lastige keuze zijn, zeker als  u geen religieuze reden heeft. Wij geven u graag tips om bewuster te kiezen:

 

  • Maak het eens bespreekbaar bij uw familie of goede vrienden; bijna iedereen denkt wel eens na over zijn/haar eigen uitvaart. Sommige mensen vinden het belangrijk wat de nabestaanden willen. Anderen hebben zelf een hele duidelijke voorkeur.

  • Een aantal crematoria en begraafplaatsen heeft jaarlijks een open dag. Het is een laagdrempelige manier om te kijken wat u het meest aanspreekt.

  • Als u bijzondere wensen heeft, informeer dan van tevoren bij de begraafplaats of crematorium of deze wensen kunnen worden uitgevoerd. Misschien blijken ze bepalend voor uw keuze.

  • Begraven is vaak duurder dan cremeren, omdat u ook grafrechten moet betalen. Deze kosten verschillen per gemeente.

  • Sommige begraafplaatsen bieden een budgetpakket; bijvoorbeeld een algemeen graf en dienst van een half uur in de aula, op een tijdstip dat het de begraafplaats uitkomt.

Vroeger kozen veel mensen voor begraven om een plek te hebben om naartoe te gaan. Ook bij cremeren heeft u allerlei mogelijkheden voor een herdenkingsplek.

Uitvaartverzorging

U kunt een uitvaart zo persoonlijk mogelijk maken als u wilt. Wij helpen u graag met de vele keuzes om het afscheid zo vorm te geven dat het treffend is voor de persoon die u voortaan moet missen.

 

Daarom komen wij naar u toe en nemen wij alle tijd voor u en uw geliefden; wij blijven totdat alles in de puntjes geregeld is en u met een gerust hart kunt toeleven naar de uitvaart.

Wilt u uw dierbare thuis opbaren en zelf verzorgen? Dat kan, daar ondersteunen wij u bij. En natuurlijk kunt u de persoonlijke verzorging ook helemaal aan ons overlaten.

Moments Uitvaartverzorging werkt als een van de weinigen met een speciaal biologisch en onschadelijk product, waardoor koeling van het lichaam niet altijd nodig is.

 

Zelf ben ik Anne-marie speciaal hiervoor opgeleid en als 

gediplomeerd uitvaartverzorgsters adviseer ik u graag hierbij.

Een mooi alternatief is de 24-uurs rouwkamer waar u de sleutel van kunt krijgen, zodat u in deze sfeervol ingerichte kamer met een kopje koffie of thee op elk moment van de dag of nacht bij de overledene kunt zijn.

In de dagen voor de uitvaart bespreken wij hoe en waar de ceremonie zal zijn. Ook hierin heeft u volop keuze. Het kan bij een crematorium of begraafplaats maar ook in de tuin of in de zaak van de overleden eigenaar.

 

Zo lang het past bij de persoon en we toestemming hebben van de eigenaar, is het geen probleem. Wat zou u wensen als alles mogelijk is?

Afscheid van een kind

Het overlijden van een kind is natuurlijk erg aangrijpend. Ook dan zijn wij er voor u. Wij vinden het belangrijk dat het afscheid heel persoonlijk is, dat geeft u troost en de rust om verder te kunnen leven. Een bijzonder (wieg-)kistje met vlinderknoppen, een stoere rouwauto, een kaart gemaakt van een mooie kindertekening, een knutselhoekje tijdens de ceremonie, ballonnen of misschien wel een superheldenuitvaart, bijna alles is mogelijk om uw lieverd te eren. Zo wordt het niet alleen een dag maar een heel leven om nooit te vergeten. En terecht!

Fotografie en/of Film

Mooie momenten rondom de uitvaart worden dierbare herinneringen om te koesteren. In de tijd na het overlijden van uw dierbare kunnen zaken langs u heen gaan, ook tijdens de uitvaart. Dan is het een prettig idee als u foto’s of een film laat maken, die u kunt bekijken zodra u er aan toe bent. Het kan helpen in de verwerking van de rouw.

Angeliquer

Nazorg

In de week na het overlijden van uw dierbare, hebben wij veel contact. Na de uitvaart ontvangt u van ons een mooie bewaarbox cadeau voor waardevolle herinneringen. De eerste weken na het afscheid kan het druk zijn met bekenden die er voor u willen zijn. Daarna volgt met de stilte in huis vaak het verdriet.

 

Als u het prettig vindt om dan een steuntje in de rug te krijgen, bevelen wij onze collega Angelique van harte aan.

Zij is gespecialiseerd in nazorg, neemt de tijd om naar u te luisteren en kan u verder helpen in uw rouwproces.

W&M-03
W&M-04
W&M-05
W&M-06
bottom of page