UW PERSOONLIJKE TOUCH

Wensen & Mogelijkheden

 
Uitvaartverzorging

U kunt een uitvaart zo persoonlijk mogelijk maken als u wilt. Wij helpen u graag met de vele keuzes om het afscheid zo vorm te geven dat het treffend is voor de persoon die u voortaan moet missen.

 

Daarom komen wij naar u toe en nemen wij alle tijd voor u en uw geliefden; wij blijven totdat alles in de puntjes geregeld is en u met een gerust hart kunt toeleven naar de uitvaart.

Wilt u uw dierbare thuis opbaren en zelf verzorgen? Dat kan, daar ondersteunen wij u bij. En natuurlijk kunt u de persoonlijke verzorging ook helemaal aan ons overlaten.

Moments Uitvaartverzorging werkt als een van de weinigen met een speciaal biologisch en onschadelijk product, waardoor koeling van het lichaam niet altijd nodig is.

 

Zelf ben ik Anne-marie Dörenberg speciaal hiervoor opgeleid en als gediplomeerd uitvaartverzorgsters adviseer ik u graag hierbij.

Een mooi alternatief is de 24-uurs rouwkamer waar u de sleutel van kunt krijgen, zodat u in deze sfeervol ingerichte kamer met een kopje koffie of thee op elk moment van de dag of nacht bij de overledene kunt zijn.

In de dagen voor de uitvaart bespreken wij hoe en waar de ceremonie zal zijn. Ook hierin heeft u volop keuze. Het kan bij een crematorium of begraafplaats maar ook in de tuin of in de zaak van de overleden eigenaar.

 

Zo lang het past bij de persoon en we toestemming hebben van de eigenaar, is het geen probleem. Wat zou u wensen als alles mogelijk is?

Begraven of Cremeren

Begraven of cremeren kan een lastige keuze zijn, zeker als  u geen religieuze reden heeft. Wij geven u graag tips om bewuster te kiezen:

 

  • Maak het eens bespreekbaar bij uw familie of goede vrienden; bijna iedereen denkt wel eens na over zijn/haar eigen uitvaart. Sommige mensen vinden het belangrijk wat de nabestaanden willen. Anderen hebben zelf een hele duidelijke voorkeur.

  • Een aantal crematoria en begraafplaatsen heeft jaarlijks een open dag. Het is een laagdrempelige manier om te kijken wat u het meest aanspreekt.

  • Als u bijzondere wensen heeft, informeer dan van tevoren bij de begraafplaats of crematorium of deze wensen kunnen worden uitgevoerd. Misschien blijken ze bepalend voor uw keuze.

  • Begraven is vaak duurder dan cremeren, omdat u ook grafrechten moet betalen. Deze kosten verschillen per gemeente.

  • Sommige begraafplaatsen bieden een budgetpakket; bijvoorbeeld een algemeen graf en dienst van een half uur in de aula, op een tijdstip dat het de begraafplaats uitkomt.

Vroeger kozen veel mensen voor begraven om een plek te hebben om naartoe te gaan. Ook bij cremeren heeft u allerlei mogelijkheden voor een herdenkingsplek.

Afscheid van een kind

Het overlijden van een kind is natuurlijk erg aangrijpend. Ook dan zijn wij er voor u. Wij vinden het belangrijk dat het afscheid heel persoonlijk is, dat geeft u troost en de rust om verder te kunnen leven. Een bijzonder (wieg-)kistje met vlinderknoppen, een stoere rouwauto, een kaart gemaakt van een mooie kindertekening, een knutselhoekje tijdens de ceremonie, ballonnen of misschien wel een superheldenuitvaart, bijna alles is mogelijk om uw lieverd te eren. Zo wordt het niet alleen een dag maar een heel leven om nooit te vergeten. En terecht!

Fotografie en/of Film

Mooie momenten rondom de uitvaart worden dierbare herinneringen om te koesteren. In de tijd na het overlijden van uw dierbare kunnen zaken langs u heen gaan, ook tijdens de uitvaart. Dan is het een prettig idee als u foto’s of een film laat maken, die u kunt bekijken zodra u er aan toe bent. Het kan helpen in de verwerking van de rouw.

Elders verzekerd?

Waar u ook een uitvaartverzekering heeft, u bent vrij om te kiezen voor Moments. Wij regelen het afscheid graag voor u en nemen ook het financiële stuk en alle benodigde contact van u over. De verzekering dekt namelijk het afgesproken bedrag, dat doorgaans niet toereikend is.

Wij werken voor een vast bedrag en daar zijn wij open over, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Als er geen (spaar-)geld is, is het mogelijk dat de gemeente de uitvaartkosten betaalt. Wij leggen het u graag uit, bel of mail ons gerust als u meer informatie wilt.

[24/7] 06 39 11 82 92   |  info@moments-uitvaart.nl

Angelique Schlicher

Nazorg

In de week na het overlijden van uw dierbare, hebben wij veel contact. Na de uitvaart ontvangt u van ons een mooie bewaarbox cadeau voor waardevolle herinneringen. De eerste weken na het afscheid kan het druk zijn met bekenden die er voor u willen zijn. Daarna volgt met de stilte in huis vaak het verdriet.

 

Als u het prettig vindt om dan een steuntje in de rug te krijgen, bevelen wij onze collega Angelique Schlicher van harte aan.

Zij is gespecialiseerd in nazorg, neemt de tijd om naar u te luisteren en kan u verder helpen in uw rouwproces.

 
 
 
 
 

©2018 Moments Uitvaartverzorging  |  K V K. NR. 75652838  |   Privacy Verklaring   |   Algemene voorwaarden  |